Saturno Contro 2007

Bir Ömür Yetmez "Aşklara ve Dostluklara"

Türü: Dram

Yönetmeni: Ferzan Özpetek

Oyuncular: Pierfrancesco Favino, Luca Argentero, Stefano Accorsi, Serra Yılmaz

Yeni ilişki dinamikleri arayanlar için tanıdık bir öykü...
İç dünyamızdaki değişiklikleri reddetmek, saklamak, ertelemek yerine her şeyi açıklıkla dışa vurup, yakın çevremizle yüzleşirsek ne olur? Çevremizdeki herkes ve her şey bize değişimi önerirken biz nasıl olur da geçmişimizden asla ayrılamayız? Ve her şeyin ötesinde, aşklar ve dostluklar için bir ömür yeterli midir?

İlk filmi “Hamam”dan itibaren tüm filmleri ile uluslararası düzeyde takdir gören, aralarında İtalya’nın en büyük sinema ödülü David di Donatello’nun da yer aldığı birçok ödül kazanan, Avrupa sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Ferzan Özpetek’in son filmi “Bir Ömür Yetmez (Aşklara ve Dostluklara)”, kırklı yaşlarına gelmiş bir grup arkadaşın dostluklarını, sevgilerini ve hayatlarını sorgulaması çevresinde gelişen bir film.

Dostlukta olduğu kadar aşkta da ayrılığı kabul edememek, bu arkadaş grubunu duyguları, heyecanları ve en derin korkularıyla yüzleşmeye zorluyor. Filmdeki insanların hikayesi, yeni kurallar ve yeni ilişki dinamikleri arayan herkes için tanıdık bir öykü aslında.


Senaryosunu Gianni Romoli ve Ferzan Özpetek’in birlikte yazdıkları filmin başrollerini Stefano Accorsi, Margherita Buy, Pierfrancesko Favino ve Serra Yılmaz paylaşmış. Filmin görüntü yönetmeni ise Gianfilippo Corticelli.

Mart ayı sonunda başlayan İstanbul Film Festivali’nin de açılış filmi olan “Bir Ömür Yetmez”in çekimleri Roma ve çervresinde gerçekleştirilmiş. Özpetek filmde iki Türkçe şarkıya yer vermiş: Işın Karaca’nın seslendirdiği ve Sezen Aksu ile Yıldırım Türker’in bir şarkısı olan “Bitmemiş Tango” ve Nil Karaibrahimgil’den “Pırlanta”.

Saturno Contro Fragmanı:


Ekran Görüntüleri: