Grbavica: The Land of My Dreams

Grbavica: The Land of My Dreams - Esma's Secret - Grbavica - Esmas Geheimnis - Grbavica - "Grbavica: Esma’nın Sırrı"

Türü:
Dram Yönetmeni: Jasmila Zbanic Oyuncular: Mirjana Karanovic, Luna Mijovic, Leon Lucev

Savaşın ardından Saraybosna’da yaşam... Savaş sonrası Saraybosna… Esma, 12 yaşındaki kızıyla kentin Grbavica mahallesinde yoksulluk içinde yaşamaktadır. Kızını, babasının savaşta şehit olduğuna inandırmıştır. Bir gece kulübünde garson olarak çalışmaya başlayan Esma, bir yandan da savaşın yaralarını sarmak için düzenli olarak kentte dul kadınların katıldığı rehabilitasyon merkezine gitmektedir.

Günün birinde kızı, sınıf arkadaşlarıyla okulun düzenlediği geziye katılmak ister. Geziye ücretsiz katılabilmesi için babasının savaşta şehit düştüğüne dair bir belgeye ihtiyacı vardır. Esma kızına böyle bir belge olmadığını söylediğinde yavaş yavaş gerçekler ortaya çıkmaya başlar…

Boşnak yönetmen Jasmila Zbanic’in ilk uzun metrajlı filmi “Grbavica”, savaştan sonra Saraybosna’nın Grbavica mahallesinde, kızıyla hayata tutunmaya çalışan dul bir kadının yaşamını yansıtan çarpıcı bir film. 2006 Berlin Film Festivali’nde aldığı büyük ödülle dikkatleri üzerine çeken film, savaş sonrasının acı ve korkularını sade ve etkili bir biçimde anlatmayı başarıyor.


Senaryosunu da Zbanic’in yazdığı filmde Mirjana Karanovic, Luna Mijovic, Leon Lucev, Kenan Catic, Jasna Ornela Berry, Dejan Acimovi, Bogdan Diklic ve Emir Had’ı Hafızbegovic rol alıyor. Filmin müziklerini Enes Zlatar bestelemiş.

Grbavica Fragmanı:

Grbavica Ekran Görüntüleri: