Norbit 2007 DivX

NORBIT

Türü: Komedi

Yönetmeni: Brian Robbins

Oyuncular: Eddie Murphy, Thandie Newton, Terry Crews, Clifton Powell


“Karısından yediği yumruklarla dağılan kocayı yazdık”

“Adım Norbit Albert Rice. Yetim bir çocuğum…” Golden Wonton Restaurant ve Yetimhanesi’ne Bay Wong tarafından getirilen Norbit’in öyküsü böyle başlar. Küçük Norbit orada hayatının ruh ikizi Kate ile karşılaşır; ikisi bir elmanın iki yarısı haline gelirler. Bu durum Kate’in evlat edinilip yetimhaneden ayrılmasına kadar böyle devam eder.

Kate’in gidişinin ardından Norbit için yeni bir yaşam başlar. Yapayalnız ve korkak bir çocuk olan 9 yaşındaki Norbit, günün birinde okul bahçesinde üç irikıyım öğrencinin saldırısına uğrar. Yardımına koşan 10 yaşındaki Rasputia adlı güçlü kuvvetli bir kız, onu saldırganların elinden kurtarır.

Norbit ile Rasputia beraber büyür ve evlenirler. Norbit artık karanlık işlerle meşgul Rasputia’nın ailesinin ezik bir üyesi olmuştur. Hayatı tam bir kısır döngü içerisinde sürüp giderken, yetimhanedeki eski gözdesi Kate’in Boiling Springs’e geri dönmesiyle Norbit’in hayatında dramatik bir değişim başlayacaktır...

Ünlü komedyen Eddie Murphy, Brian Robbins’in yönettiği “Norbit” ile yeniden hayranlarının karşısında. Murphy filmde hem Norbit, hem Rasputia, hem de Bay Wong karakterlerini canlandırıyor. Filmde Murphy’ye eşlik eden oyuncular Thandie Newton, Terry Crews, Clifton Powell, Mighty Rasta, Cuba Gooding Jr., Eddie Griffin ve Katt Williams olmuş.

Filmin senaryosunu kardeşi Charles Murphy ile aldıkları ani bir kararla “Hadi birşeyler yazalım, bakalım ne çıkacak?” mantığıyla yazmaya başlayan Eddie Murphy, bu konuda şunları söylüyor: “Kardeşim yıllardan beri senaryo yazar durur. Son yazdıkları arasında ‘Chapelle Show’un senaryosu gibileri de vardı. Bir gün ona, ‘Hey, beraber birşeyler yazalım. Sen artık popüler bir yazarsın. Gel beraber birşeyler yapalım’ dedim. Norbit’in senaryosu bu şekilde ortaya çıktı.”

Öykünün ana çatısını oluştururken internette gördükleri bir videodan esinlendiklerini söyleyen Charles Murphy, sözlerine şöyle devam ediyor: “İnternette izlediğimiz videoda bir adamla karısının sokakta yaptığı kavganın görüntüleri vardı. Yumrukların konuştuğu, yerlerde sürüklemelerin kol gezdiği müthiş bir kavgaydı bu. Karı-kocanın çevresine toplananlar şok halde bu kavgayı seyrediyorlardı. Şok olmalarının sebebi ise, zavallı adamcağızı yollarda sürükleyenin, yumruk atanın kadın olmasıydı. O videoyu gördükten sonra Eddie ile beraber bu konuyu ele aldık. Karısından yediği yumruklarla dağılan kocayı yazdık.”


İnternetteki videodan esinlenen Murphy kardeşler, aşırı baskıcı karısı Rasputia’nın egemenliği altında inim inim inleyen, karısına köle gibi hizmet ettiği halde yine de yaranamayan Norbit karakterini yaratmışlar. Eddie Murhpy, filmdeki karı-kocayı şu sözlerle tanımlıyor: “Rasputia aşırı baskıcı ve küfürbaz bir kadındır. Buna karşılık Norbit son derece pasif kişilikli ve kibar bir adamdır. Rasputia onu parmağının ucunda oynatır. Kocasının hayatının her anını en sıkı şekilde kontrol eder. Norbit ile Rasputia’nın ilk tanışması çok eskilere kadar gider. İkisi de henüz küçük birer çocukken tanışmışlardır. Rasputia daha ilk günde, ‘Sen benim erkek arkadaşım olacaksın’ demiş ve onu erkek arkadaşı yapmıştır. İlkokul ve lise yıllarında bu böyle devam etmiş, okuldan sonra da evlenmişlerdir. Kısacası Rasputia bu adamın hayatını daha çocukluğundan itibaren ele geçirmiştir.”

Norbit Fragmanı:



Norbit Ekran Görüntüleri: