Ne Le Dis à Personne - Tell No One

Ne Le Dis à Personne - "Kimseye Söyleme"

Türü:
Dram

Yönetmeni:
Guillaume Canet

Oyuncular:
François Cluzet, Marie-Josee Croze, Kristen Scott Thomas, François Berleand


Nefes kesen bir kovalamaca...

Alex, çocukluk aşkı eşinin sekiz yıl önce vahşice öldürülmesinden sonra kendisini toparlayamamıştır. İşlediği tüm cinayetleri itiraf eden katil, Margot’yu öldürdüğünü hep inkar etmiştir. Margot’nun cesedi üzerinde yapılan araştırmalar ise katilin aynı kişi olduğuna işaret etmektedir. Yıllar sonra Margot’nun cesedinin bulunduğu yerin yakınında aynı şekilde öldürülmüş iki kişinin daha cesedinin bulunmasıyla soruşturma tekrar başlar.

Bu arada Alex, kimden geldiği belirsiz bir e-mail alır. Maildeki linke tıkladığında, karısının kalabalık bir yerde çekilmiş bir videosunu görür. Üstelik görüntü, Margot’nun sekiz yıl önceki değil şimdiki halidir. Esrarengiz e-mailler ve tekrar açılan soruşturma ile nefes kesen bir kovalamaca başlayacaktır.

Margot hayatta mıdır? Eğer hayattaysa niçin “kimseye söyleme” demiştir?

Guillaume Canet, ilk yönetmenlik denemesi olan “My Idol”un başarısının ardından, bu kez bir roman uyarlamasını perdeye taşıyor. Harlan Coben’in,dünya çapında 27 ayrı dile tercüme edilen ve 6 milyondan fazla satan aynı adlı çok satan kitabından uyarlanan “Kimseye Söyleme”nin senaryosunu Canet, “My Idol”daki yazım ortağı Philippe Lefebvre ile birlikte kaleme almış.


Fransız Oscarları olarak görülen Cesar Ödülleri’nde “en iyi yönetmen” ve “en iyi erkek oyuncu” dahil dört dalda ödül kazanan “Kimseye Söyleme”de François Cluzet, Marie-Josee Croze, Kristen –Scott Thomas, François Berleand, Nathalie Baye, Jean Rochefort, Marina Hands, Giller Leloche ve Florence Thomassin rol almış. Filmin müziklerini ise Mathieu Chedid bestelemiş.


Guillaume Canet, bu romanı perdeye aktarmak istemesinin nedenlerini şöyle ifade ediyor: “Yeni filmim için kafamda bir fikir oluşturmaya çalışırken ‘Kimseye Söyleme’ye rastladım. Okuyunca hayatımda ilk kez bir kitap öyküsüne yatırım yapabileceğimi hissettim. Çok sayıda güçlü karakter içeriyordu ki, böyle olması benim için daha da iyiydi. Çünkü bende çok zayıf bir yön vardır. Ne zaman beğendiğim bir erkek veya kadın oyuncuyla tanışsam onlarla çalışmak isterim. Bu kitapta bol keseden rol dağıtabileceğim çok fazla ilginç karakter vardı. Ayrıca kitapta gerilim, aşk öyküsü, heyecan gibi farklı tarzların kesişmesini de çok sevdim. Doğrusunu söylemek gerekirse, kendi yazmadığım bir şeyi ilk okuduğumda kendimi yönetmen olarak göremem. Bu kitabı okurken filmi kendi akıl gözümde şekillendirmeyi başarabildim. Filmi çekerken ne yapmam gerektiğini tam olarak biliyordum.”

Ne le dis à personne Fragmanı:




Ekran Görüntüleri: