Teenage Mutant Ninja Turtles DivX ALTYAZI

Ninja Kaplumbağalar

Türü
Animasyon

Yönetmeni
Kevin Munroe


Oyuncular
James Arnold Taylor, Mikey Kelley, Mitchell Whitfield, Nolan North

New York’un onlara ihtiyacı var

New York’ta garip olaylar yaşanmaktadır. Oradan oraya hızla sıçrayan gölgeler, ortaya çıkan garip yıldız haritaları ve şehre saldırılar düzenleyen yaratıklar herkese korku salmaktadır.

Son maceralarında düşmanları Shredder’ı öldürmelerinin ardından birbirlerinden kopan Ninja Kaplumbağalar ise, hayatlarını kazanabilmek için farklı yollara sapmışlardır. Leonardo, ustaları Splinter’ın isteği üzerine bir dünya turuna çıkmış, ama geri dönmeyerek bilinmeyen bir yerde inzivaya çekilmiştir. Raphael, gece olduğunda adi suçluların peşine düşen başına buyruk, maskeli bir kahramana dönüşmüştür. Michaelangelo partilerde çocukları eğlendirmeye, Donatello ise bir teknik destek hattında çalışmaya başlamıştır.

Bu sırada, usta Shredder New York’ta yaşanan garip olayları fark eder. Bir teknoloji şirketinin sahibi olan zengin iş adamı Max Winters, antik çağlardan kalan bir orduyu hayata geçirip tüm dünyayı ele geçirmeyi hedeflemektedir. Üstüne üstlük usta Shredder’ın izinden giden Karai ve Foot Klan’ın da desteğini yanına almıştır.

Tümüyle dijital ortamda yaratıldı
Son sekiz yıldır animasyon dünyasında televizyon dizileri, bilgisayar oyunları, sinema filmleri ve çizgi romanlar gibi pek çok alanında faaliyet gösteren ve başarılı projeleriyle Animation Magazine’in belirlediği “CGI’ın Yükselen Yıldızları” arasında yerini alan Kevin Munroe’nun yönettiği “Ninja Kaplumbağalar”ın senaryosunu Munroe, Ninja Kaplumbağalar çizgi romanı ve karakterlerinin yaratıcıları olan Kevin Eastman ve Peter Laird ile birlikte yazmış. Filmin müziklerini Klaus Badelt bestelemiş.

1984 yılında yaratılan Ninja Kaplumbağalar, 1987 yılında Amerikan televizyonlarında çizgi film olarak yayınlanmaya başlamış, 1990 yılında ilk Ninja Kaplumbağalar filmi, sadece açılış haftasında 25 milyon dolar gişe hasılatı yaparak rekor kırmıştı. Serinin ikinci ve üçüncü filmleri sırasıyla 1991 ve 1993 yıllarında gösterime girmiş ve dünya çapında 200 milyon doların üzerinde gişe hasılatı getirmişti. 2000 yılında Ninja Kaplumbağalar UCI Cinemas tarafından tüm zamanların en iyi 10 süper kahramanlarından biri seçildi. 2003’te yenilenmiş imajlarıyla izleyici karşısına çıkan kaplumbağaların ilk kez dijital ortamda yaratılmış bir animasyon filmi olarak beyazperdeye aktarılması için 2005’te start verildi.

Yönetmeni Munroe, gerçek bir dünyanın içine dijital karakterler sokmaktansa, bütün filmi dijital ortamda yaratmayı uygun gördüklerini belirtiyor ve ekliyor: “Bu sayede bilgisayar ortamında yaratılmış imajlarla gerçek dünya arasında olacak kopukluğun önüne geçtik. Tamamen animasyon olunca film bir bütün olabiliyor. İzleyicinin zihni de daha açık oluyor.”
Teenage Mutant Ninja Turtles Fragmanı :




Ekran Görüntüleri :









DivX Altyazı: TMNT Altyazı