Music and Lyrics

Music and Lyrics - Söz ve Müzik

Yönetmeni
Marc Lawrence
Oyuncular
Hugh Grant, Drew Barrymore, Haley Bennett, Scott Porter

Türü
Komedi

Korkulara meydan okuma zamanı!
80’lerde bir pop starken, bugün panayırların ve eğlence parklarının nostalji stantlarında şarkı söylemek zorunda kalan ama hala karizmatik ve yetenekli bir müzisyen olan Alex Fletcher, pop divası Cora Corman’ın, bir şarkı yazıp kendisiyle düet yapması teklifiyle piyasaya dönme şansı elde eder. Ama bir sorun vardır: Alex yıllardır tek şarkı yazmamıştır; daha doğrusu, o aslında hiç şarkı sözü yazmamıştır. Şimdi ise birkaç gün içinde bir hit şarkı çıkarmak zorundadır.

Alex’in, tuhaf bir çekiciliğe sahip çiçekçisi Sophie Fisher’ın sözcükleri kullanmadaki becerisi Alex için bir umut olur. Oysa yeni şöhret olmuş romancı Sloan Cates’le yaşadığı kötü ilişkinin yaralarını sarmakla meşgul olan Sophie, Alex’le işbirliği yapmaya hiç de gönüllü değildir. Ama piyanonun başına geçtiklerinde aralarında bir elektriklenme olur.

Şimdi Alex ve Sophie, gerçek sevgiye ve başarıya ulaşmak istiyorlarsa, korkularına ve müziğe meydan okumalıdırlar...

Marc Lawrence’ın yazıp yönettiği “Söz ve Müzik”in başrollerini Hugh Grant (Alex Fletcher) ve Drew Barrymore (Sophie Fisher) paylaşıyor. Filmde, Alex’in sadık menajeri Chris Riley rolünü Brad Garrett, Sophie’nin aynı zamanda Alex’in en büyük hayranlarından biri olan kızkardeşi Rhonda rolünü Kristen Johnston, genç pop divası Cora Corman rolünü ise yeni oyuncu Haley Bennett üstlenmiş. Filmin müziklerini ise Adam Schlesinger bestelemiş.

“Söz ve Müzik”, Marc Lawrence’a her zaman ilgisini cezbetmiş olan ‘müzik yaratma’ konusunu irdeleme olanağı vermiş: “Bir grubumuz olmasına rağmen, gerçekten kötü bir müzisyenim” diyor Lawrence; “Ama şarkı yazma konusu beni her zaman büyülemiştir. Bir şarkı yazarı hakkında film yapma fikri hoşuma gitti. Bir senaristi konu alan bir film yazacak olsaydım, kişisel ızdırabıma çok yakın bir şey olurdu. Dolayısıyla bu film, yakından bildiğim yaratım süreci ve diğer büyük aşkım olan müzikle ilgili yazmanın bir yolu oldu.”

Yönetmen, acemi şarkı yazarı ikilisi Fletcher & Fisher’ı yaratabilmek için, Gershwin çifti, Elton John ve Bernie Taupin gibi efsanevi ikilileri araştırmış: “Pek çok kitap okudum, pek çok belgesel izledim. Çok ünlü ikililerden oluşan ekiplerin pek çoğunda, biri müziği yazar, diğeri de şarkı sözlerini. Yaratıcı süreçte her kişinin belirli bir rol üstlendiği ekiplerdeki çatışmayı biliyordum ve bundan güzel bir komedi çıkabileceğinin farkındaydım.”

Filmde Alex Fletcher rolündeki Hugh Grant, zor zamanlar yaşayan bir karakteri oynamaktan keyif aldığını şu sözlerle dile getiriyor: “Alex dünya çapında ünlü bir pop starken, şimdi mezunların buluşma gecelerinde şarkı söylüyor. Düştüğü bu konuma çok mizahi bir şekilde yaklaşıyor; hatta bir bakıma fazla mizahi bir şekilde. Hayattaki gerçek değerinin bu olduğuna kendini ikna etmiş durumda. Tekrar yaratıcı olmaya çalışmaktan korkuyor. Yaptığı müzik için gerekli yetenek ve tutkuya sahip olduğunun kendisine tekrar hatırlatılmasına ihtiyacı var. Sophie’nin yaptığı işte bu. Alex’in yaratıcılık ve romantizmini tekrar harekete geçiriyor. Aynı şeyi Alex de sonunda Sophie için yapıyor”.

Sophie’yi canlandıran Drew Barrymore’un filmin baş karakterleri hakkındaki sözleri ise şöyle: “Sophie ile Alex tanıştıklarında, her ikisi de oldukları yerde sayıp ileriye doğru bir adım bile atamamaktalar. İkisi de güzel ve anlamlı bir şey yaratacaklarına duydukları inancı yitirmişler. İşte bu iki kayıp ruh, bir araya gelip bir şarkı yazıyor ve dünyaya, kendilerine ve birbirlerine verecek bir şeyleri olduğu ihtimaline birbirlerini inandırıyorlar.”
Music and Lyrics Fragmanı :



Ekran Görüntüleri :