The Good Shepherd 2006 DivX

Kirli Sırlar
Yönetmeni
Robert De Niro

Oyuncular
Matt Damon
Angelina Jolie
Alec Baldwin
Tammy Blanchard

Senaryo
Eric Roth

Amerika'nın en acımasız istihbarat teşkilatının içyüzü...

Edward Wilson, çocukluğundan bu yana içine yer eden sağduyu ve bağlılıkla, sır tutmanın önemini bilen bir vatanseverdir. Hevesli ve duyarlı genç, 1939’da Yale Üniversitesi’nde, geleceğin liderlerini yetiştiren gizli kardeşlik cemiyeti Kurukafa ve Kemikler’e katılır.

Yeni üyeleri izleyen haber alma örgütü için Wilson’ın keskin zekâsı, lekesiz adı ve Amerikan değerlerine olan içten bağlılığı, onu haber alma konusunda baş adaylardan biri haline getirir. Ve bu idealist genç adam, 2. Dünya Savaşı sırasında CIA’in öncüsü olan Strateji Servis Ofisi’nde çalışmaya başlar. Ardından da, arkadaşlarıyla birlikte dünyanın en güçlü gizli örgütünün kurucuları arasına girer. Bu, hem Wilson’un yaşamının akışını, hem de günümüzün jeopolitik oluşumunu etkileyecek bir karardır.

Kurucu olarak örgütün merkezinde çalışan Edward, idealizminin, giderek artan şüpheciliğinin ve yıllarca süren soğuk savaşın da etkisiyle gitgide yıpranır. KGB’deki kendi konumundaki rakibiyle küresel bir santranç oyununda mücadele ederken, örgütün deneyimli casuslarından biri olarak ün salar. Kendisini tümüyle ülkesine adamasının bedeli büyüktür. Yine de, eşi Clover ve oğlu Wilson’ın endişeleri bile, onu işi için her şeyi feda etmeye mecbur eden bu yoldan ayıramayacaktır.

Oscar ödüllü sinemacıları buluşturan film
Amerika’ya inanan, ülkesini korumak için her şeyini feda edebilecek bir adamın yaşamı ekseninde Merkezi Haber Alma Örgütü’nün doğuşunun bilinmeyen hikâyesi, Soğuk Savaş döneminin gizli haber alma faaliyetleri, sırlar ve ihanetler, “Kirli Sırlar”da mümkün olduğunca gerçeğe sadık kalınarak perdeye yansıtılmış.

Oscar ödüllü Matt Damon, Angelina Jolie ve Robert De Niro, Amerika'nın bu en acımasız haber alma örgütünün iç yüzünü perdeye yansıtan film için biraraya gelmiş. Filmi gerçekleştirmek için tam on yılını veren De Niro, araştırmaları için Afganistan’ı, Pakistan’ın kuzeybatı sınırını ve Moskova’nın derinlerini köşe bucak dolaşmış; gizli bölgelere giriş izni alabilmek için KGB spor kulübünde albay ve generallerle buluşmalar gerçekleştirmiş.

Yönetmen koltuğundaki De Niro, filmde Edward Wilson ve Clover karakterlerini canlandıran Damon ve Jolie’ye, Bill Sullivan karakteriyle de eşlik etmiş. Aslında yönetmenin Edward Wilson rolü için ilk düşündüğü isim Leonardo DiCaprio olmuş. Ne var ki, o dönem “The Departed”ın çekimleriyle meşgul olan DiCaprio’nun çalışma programı uymayınca, De Niro rolü Damon’a teklif etmiş; Damon da bu teklifi tereddütsüz kabul etmiş.

Senaryosunu “Forrest Gump” ve “Munich” filmlerinin Oscar ödüllü senaristi Eric Roth’un kaleme aldığı “Kirli Sırlar”da rol alan diğer oyuncular Alec Baldwin (Sam Murach), Tammy Blanchard (Laura), Billy Crudup (Arch Cummings), Keir Dullea (Senator John Russell), Michael Gambon (Dr. Fredericks), Martina Gedeck (Hanna Schiller), William Hurt (Philip Allen) ve Timothy Hutton (Thomas Wilson) olmuş. Filmin kamera arkası ekibi de usta isimlerden oluşmuş. Oscar ödüllü Robert Richardson filmin görüntü yönetimini, yine Oscar ödüllü Ann Roth da filmin kostüm tasarımlarını gerçekleştirmiş. Müziklerse Marcelo Zarvos ve Bruce Fowler imzası taşıyor.

Good Shepher Fragmanı :

Ekran Görüntüleri :