The Black Dahlia DivX Altyazi

Cehennem Çiçeği

Yönetmeni

Brian De Palma

Oyuncular
Josh Hartnett
Scarlett Johansson
Aaron Eckhart
Hilary Swank


Hollywood’un karanlık yüzüne yolculuk...

Los Angeles, 1947. Los Angeles polis departmanı, polis bonolarına desteği arttırmak amacıyla, “Mr. Fire” ve “Mr. Ice” takma isimlerine sahip iki polis, genç idealist Bucky Bleichert ve sinik Lee Blanchard arasında bir boks maçı düzenler. Dövüşten sonra partner olan Fire ve Ice, bir devriye sırasında kendilerini korkunç bir cinayet sahnesinin ortasında bulurlar.

Gelecek vaat eden güzel yıldız Elizabeth Short, Los Angeles'da boş bir arsada, işkence edilerek öldürülmüş olarak bulunmuştur. Kurban gazete manşetlerine “Cehennem Çiçeği” olarak geçer ve bu cinayet, Kaliforniya tarihinin en büyük insan avını başlatır.

Büyük bir davayı çözmek ve bunun getireceği şöhret umutlarıyla heyecanlanan Lee, soruşturmaya atanması için başvuruda bulunur. Bucky ise cinayet yüzünden kendini çok rahatsız hisseder ve öldürülen kadına karşı güçlü bir empati geliştirmeye başlar. İki polis, iki sert erkek, iki arkadaş ve aynı kadına aşık iki rakip olan Bucky ve Lee için ‘Cehennem Çiçeği’ çok geçmeden bir takıntı halini alır. Onun hayatıyla ilgili her şeyi bilmek, katilini yakalamak ve ona ölümünde bile sahip olmak istemektedirler.

Araştırmaları onları savaş sonrası Hollywoodu’nun karanlık yüzüne, ölü kadının hayatının ve ölümünün derinliklerine götürecektir.

Brian De Palma’nın yönettiği “Cehennem Çiçeği”nin başrollerini Aaron Eckhart (Lee Blanchard), Josh Hartnett (Bucky Bleichert), Scarlett Johansson (Kay Lake), Hilary Swank (Madelene Linscott) ve Mia Kirshner (Elizabeth Short) paylaşıyor. James Ellroy’un romanından uyarlanan filmin senaryosunu Josh Friedman kaleme almış. Filmin müziklerini ise Mark Isham bestelemiş.

The Black Dahlia Fragmanı :


Ekran Görüntüleri :