The Ugly Duckling and Me! - Çirkin Ördek Yavrusu ile Farecik DivX

Kendini ördek babası zanneden farecik

“Çirkin Ördek Yavrusu” masalını herkes bilir. Çirkin ördek yavrusu büyünce güzel bir kuğu olur. Ama masalda herkesin bilmediği bir şey vardır: Çirkin ördek yavrusu büyüyene kadar Ratso adında bir fare tarafından evlat edinilmiştir.

Ratso, şov dünyasında ün yapmaya çalışan ve kendini şov menajeri sanan bir faredir. Henüz hayattan istediğini alamamış ve bir an önce hayat hakkındaki gerçek cevabı bulmak istemektedir. Sokakları çok iyi bilir, tam bir şehir efendisidir. Hınzır şehir fareleri çetesinden kaçıp çiftlik hayvanları ile dolu bir kümeste saklanmak zorunda kalınca, kendisini “Çirkin” isimli ördek yavrusuna babalık yaparken bulur.

Zavallı Ratso’nun tek suçu, Çirkin Ördek yumurtadan çıkarken onun yanında olması ve bir anda kendini ona bakmak için sorumlu hissetmesidir. Çirkin’e giderek daha çok bağlanan Ratso, ona hayata dair ciddi konularda tavsiyeler vermeye başlar. İşin kötüsü, Çirkin ne zaman bu tavsiyelere uymaya kalksa başı belaya girmektedir!

Hans Christian Andersen’ın dünyaca ünlü masalının bu farklı uyarlaması, Çirkin Ördek Yavrusu ve ona babalık yapan Ratso’yu anlatıyor. Michael Hegner ve Karsten Kiilerich’in yönettiği çizgi filmin senaryosunu Mark Hodkinson yazmış, filmin orijinal seslendirmesinde ise Morgan Jones, Kim Larney, Paul Tylack, Anna Olson, Gary Hetzler, Danna Davis ve Barbara Bergin görev almış.

Toplum parodisi iyi bilinen Anderson, tüm dünyada sevilen bir masalcı. Masalları, hoşgörüsüzlük, dar kafalılık ve küçük burjuvaların önyargılarına karşı verdiği onun kişisel savaşın eserleri. Bunları göz önünde bulunduran film ekibi, “Çirkin Ördek Yavrusu”nu günümüz seyircisi için yeniden yorumlayarak farklı bir hikaye olarak uyarlamış.