The Queen - Kraliçe DivX

Gücün yaşayan örneğine farklı bakış

“Kraliçe”, güçlü kraliyet duvarlarının bir trajedi ile sarsılması sonucunda yaşananları perdeye yansıtıyor. Gerçek olaylardan yola çıkılarak çekilen filmde, Prenses Diana’nın 1997 Ağustos’unda ani ölümüyle şaşkına dönen Kraliyet Ailesi ve İngiliz hükümetinin tutumu işleniyor.

Prenses’in ölümünün ardından İngiltere Kraliçesi, kendisini seçimleri henüz kazanan yenilikçi Başbakan Tony Blair ile bir modernlik çalışmasının içinden bulurken, öte yanda Diana’nın ölümünden sonraki tutumuna karar vermeye çalışmaktadır ve gelenekleri arasında sıkışmış durumdadır. İngiliz halkı acı içindedir ve liderlerinin bu konuda ne yapacağını merakla beklemektedir.

Kapsamlı röportaj ve derin araştırmalar, sağduyulu kaynaklar ve hayal gücüne dayanarak oluşturulan senaryosuyla “Kraliçe”, gücün yaşayan örneklerine farklı bir bakış açısı getiriyor. Modern dünyanın son muhteşem hükümdarını, Diana’nın ölümüyle çılgına dönen medya, entrikalar ve insani duygular arasına sıkışmış bir insan olarak, daha önce görmediğiniz biçimde gözler önüne seriyor.

Stephen Frears’ın yönettiği filmde kraliçeyi Helen Mirren canlandırıyor. Mirren’e başrollerde eşlik eden oyuncular arasında Michael Sheen, James Cromwell, Sylvia Syms, Alex Jennings, Helen McCrory ve Roger Allam başı çekiyor.