Babel - Babil DivX

Çölde, dünyada, kendi içinde kaybolmak... Fas’ın uçsuz bucaksız çöllerinde patlayan tek el silah sesi, üç kıtadaki dört farklı ailenin yaşamını derinden etkileyecek olaylar zincirinin fitilini ateşler. Bu olaydan etkilenenler arasında Fas’ta turistik gezi yaparken ölüm kalım mücadelesi yaşamak zorunda kalan Amerikalı karı-koca, kazayla işledikleri suç yüzünden başı derde giren iki Faslı çocuk, Amerikalı iki küçük çocukla Meksika sınırını yasadışı yollardan aşan Meksikalı çocuk bakıcısı ve Tokyo’da babası polis tarafından aranan asi ruhlu sağır Japon genç kız vardır.

Birbiriyle çatışma halindeki kültürlerin ve uçsuz bucaksız mesafelerin ayırdığı dört farklı insan grubu, izolasyon, keder ve üzüntü duygularının eşlik ettiği paylaşılmış kadere doğru hızla yol almaya başlarlar.

Bu olayı izleyen birkaç günlük süre içinde korku ve karmaşanın en uç noktalarında gezinen bu insanlar, kaybolma duygusunun –çölde, dünyada, kendi benliğinde kaybolma- başdöndürücü etkisiyle yüzleşirken, aynı zamanda bağlılık ve sevgi gibi duyguların derinlikleriyle tanışacaklardır.

İnsanlığı birbirinden ayıran engellere dair… 2006 Cannes Film Festivali’nde “en iyi yönetmen” ödülü de dahil olmak üzere üç ayrı dalda ödül kazanan “Babil”, ülkemizde ve dünyada büyük beğeni toplayan “Amores Perros – Paramparça Aşklar ve Köpekler” ile “21 Gram”ın yönetmeni Alejandro González Iñárritu’nun yeni filmi. Senaryosunu Guillermo Arriaga’nın kaleme aldığı filmin başrollerini Brad Pitt, Cate Blanchett, Gael Garcia Bernal, Koji Yakusho, Adriana Barraza, Elle Fanning ve Rinko Kikuchi paylaşıyor.