Dreamgirls - Rüya Kızlar


Üç genç kızın yükselişi...

60’ların başından 70’lerin ortalarına dek süren çalkantılı süreçte geçen “Rüya Kızlar” müzikali, umut vaat eden “The Dreamettes” adlı müzik grubunu kuran Effie, Deena ve Lorrell isimli üç kızın yükseliş hikayesini anlatıyor.

Hırslı menajer Curtis Taylor Jr., bir yetenek yarışmasında keşfettiği kızlara hayatlarının teklifini yapar ve onlara ünlü sanatçı James “Thunder” Early’nin yardımcıları olmalarını önerir. Kızların görünüşlerinin ve seslerinin kontrolünü de ele alan Curtis, halkın büyük ilgisini uyandıran kızların sonunda kamuoyunda, ‘The Dreams-Rüyalar’ ismiyle anılmalarını sağlar.

Bir süre sonra ilgi Deena üzerine yoğunlaşmaya başlar ve daha az ilgi çekici olan Effie’yi dışa iter. ‘The Dreams’, mükemmel bir fenomen olmayı başarsa da, kızlar zamanla şöhretin ve zenginliğin tahmin edebileceklerinden çok daha ağır bedelleri olduğunu anlayacaklardır...
Yirmi beş yıl önce Broadway seyircisini kendine hayran bırakan Tony ödüllü müzikal “Rüya Kızlar”, Bill Condon’un yönetmenliğinde beyazperdede. Altın Küre’ye beş dalda aday gösterilen film, sinema, televizyon, Broadway ve plak dünyasından ödül kazanmış birçok yıldızı bir araya getiriyor. Başrollerde Jamie Foxx (Curtis), Jennifer Hudson (Effie), Beyonce Knowles (Deena), Anika Moni Rose (Lorrell), Eddie Murphy (Jimmy), Danny Glover (Marty), Keith Robinson (CC), Hinton Battle (Wayne) ve Sharon Leal (Michelle) kamera karşısına geçmiş.