Alpha Dog

ALPHA DOG

Süre: 122 dakika
Yönetmen: Nick Cassavetes
Oyuncular: Ben Foster, Shawn Hatosy, Emile Hirsch, Christopher Marquette, Sharon Stone, Justin Timberlake, Anton Yelchin, Bruce Willis, Olivia Wilde, Heather Wahlquist
Yapımcılar: Sidney Kimmel, Chuck Pacheco
Senaryo: Nick Cassavetes
Görüntü Yönetmeni: Robert Fraisse, Prodüksiyon Tasarımı: Dominic Watkins
Kostüm Tasarımı: Sarah Jane Slotnick, Kurgu: Alan Heim, Sanat Yönetimi: Alan Petherick
Set Dekorasyonu: Amy Heinz, Fainche MacCarthy, Müzik: Aaron Zigman
Universal Pictures – Sidney Kimmel Entertainment;

“Gerçekleştirmek için birşeyler yaptığın bir hayalin oldu mu hiç?... Sebebini bilemediğin ama asla geri dönemediğin bir hayalin…” - Johnny Truelove

“The Notebook” ve “John Q” adlı çalışmalarından tanıdığımız çok yönlü film yönetmeni Nick Cassavetes, gerçek olaylardan esinlenen ve Güney Kaliforniyalı bir grup genci aniden ölüm noktasına getiren üç kader gününü anlattığı “Alpha Dog”da genç ve tecrübeli oyuncuları bir arada kullandı.

Ufak çaplı uyuşturucu ticareti yapan ukala ve dikbaşlı genç Johnny Truelove (Emile Hirsch), Los Angeles’ın San Gabriel Vadisinde genellikle seçkinlerin oturduğu zengin semtlerde genç bir suçlunun yaşayabileceği en güzel Amerikan rüyasını yaşamaktadır.

Kentsel varoluşun getirdiği kısıtlamalarla kuşatılmış olan ve boşa geçirecek bolca zamanı olan Johnny ve çetesi, alkolün sarhoş edici etkisinin verdiği rahatlıkla bir partiden diğerine koşturarak yeni heyecanlar ararlar. Taklit etmeye çalıştıkları iyi yaşam modelini rap müzikten, video oyunlarından ve filmlerden ödünç alırlar. Günün büyük kısmını idolleştirdikleri gangster ve çete reislerinin davranışlarını kopya etmekle geçirirler. Johnny’nin bol parası, heyecan verici bir işi, kollarında her gün başka bir güzel kız ve arkadaşlarının başını döndürecek kadar çok uyuşturucu stoğu vardır.

Kendi yarattıkları evrenin merkezinde bol parayla yaşayan Johnny ve arkadaşları, yaptıkları hiçbir işin sonucunu düşünmez ve hesap etmezler. Onlara göre her an herşey olabilir. Sıcak ve yakıcı Kaliforniya güneşi altındaki o üç gün boyunca hiç hesaplamadıkları gelişmeler ardı ardına yaşanacaktır.

“Alpha Dog”da Güney Kaliforniyalı bir grup gencin yaşamındaki herşeyin aniden kontrolden çıktığı 72 saatin izini süren Nick Cassavetes, günümüzün çağdaş gençlik kültürüne sarsıcı ve tamamen gerçekçi bir bakış açısı getirdi.

Universal Pictures’ın sunduğu bir Sidney Kimmel Entertainment yapımı olan “Alpha Dog”un yönetmenliğini Nick Cassavetes üstlendi. Senaryosunu da Cassavetes’in yazdığı filmin yapımcılığını Sidney Kimmel ve Chuck Pacheco gerçekleştirdi. Oyuncu kadrosunda Ben Foster (X-Men: The Last Stand, Phone Booth), Shawn Hatosy (Little Athens, The Cooler), Emile Hirsch (Lords of Dogtown, The Dangerous Lives of Altar Boys), Christopher Marquette (Best Friends, American Gun), Sharon Stone (Bobby, Casino), Justin Timberlake (Edison, Shrek the Third), Anton Yelchin (Charlie Bartlett) ve Bruce Willis (16 Blocks, Sin City) kamera karşısına geçtiler.

Filmin kamera arkasında ise, görüntü yönetmenliğini Robert Fraisse (Hotel Rwanda, The Notebook); prodüksiyon tasarımlarını Dominic Watkins (United 93, The Bourne Supremacy), kurgu editörlüğünü Alan Heim (The Notebook, American History X) gibi deneyimli isimler üstlendi.

FİLMİN KONUSU

Öfkesi her zaman burnunda uyuşturucu tüccarı Jake Mazursky (Ben Foster), Johnny Truelove’a olan borcunu ödemekte başarısız kalınca San Fernando Vadisinde sinirler gerilir ve bölgede egemenlik mücadelesi hızla tırmanır. Paralarını alamayan Johnny ve çetesi, fevri bir karar alarak Jake’in 15 yaşındaki küçük kardeşi Zack’i (Anton Yelchin) kaçırırlar.

Çocuğu kaçırdıktan sonra Palm Springs’te yollarına devam eden gençler, onu rehine olarak saklama kararı almışlardır. Ancak zaman içinde onu da kendi günlük programlarına dahil etmeye başlarlar. Artık küçük çocuğu da kendi eğlence partilerine götürmektedirler. Ortalıkta hiçbir anne-baba/yetişkin olmadığı için bu küçük çocuğun da yanlarında olmasına alışmış gibidirler ve bu durumu olağan karşılamaktadırlar. Johnny’nin karizmatik arkadaşı Frankie’nin (Justin Timberlake) geçici bakımı altındaki Zack, her zaman hayalini kurduğu içki, kızlar ve yepyeni deneyimlerle dolu yaz fantezisinin gerçeğe dönüşmesinin keyfini sürmeye başlamıştır.

Johnny’nin çetesindeki herkes artık Zack’in aslında bir rehine, bir “çalınmış çocuk” olduğunu gözden kaçırmış yada unutmuş gibidir. Geriye de gönderemezler. Saatler geçerken Zack probleminin varlığına ilişkin çözüm önerileri giderek önemini kaybeder. Bu problemle ilgili olarak berbat kararları daha da berbat kararlar izlemeye başlamıştır.

Öte yandan Johnny’nin babası (Bruce Willis), oğlunun neler yaptığını öğrenme girişimlerine başlamış ve rehine olayından emin olmuştur. Zack’in üzüntüden çılgına dönmüş annesinin (Sharon Stone) polise başvurmasıyla birlikte durum daha da karmaşık hale gelir. Çocuğu kaçıran Johnny bu zor durumdan sıyrılmaya çalışmaktadır ama bunu nasıl başaracağına dair herhangi bir fikri yoktur.

O güne kadar özendiği çete reislerini taklit etmekle herkesi kandıran Johnny, hiç beklemediği bir anda kendisini çok gerçek ve çok korkunç sonuçlar doğuracak tehlikeli bir maceranın tam göbeğinde bulmuştur. Tehlikenin ne kadar büyük olduğunu anlar ama artık iş işten geçmiştir.

Alpha Dog Fragmanı:




Ekran Görüntüleri: