Winter Solstice - En Uzun Gece


Winter Solstice - ( En Uzun Gece )

Gün dönümünde ilişkiler…

Yetenekli bahçıvan Jim Winters, karısının ölümünün ardından sessiz sakin bir hayatı tercih etse de, ailesi bu sessiz sakin yaşamdan oldukça uzaktır. Büyük oğlu Gabe, kız arkadaşıyla bir gelecek kurmaktansa Florida’ya kaçmayı planlamaktadır. Küçük oğlu Pete ise öfke ve hayal kırıklıklarıyla dolu iç dünyasına kapanmıştır.

Jim, oğullarının yapmak üzere oldukları yanlış seçimleri acı içinde izlemektedir. Ama yeni komşusu Molly ile tanıştıktan sonra, hem kendi hayatı, hem de ailesinin hayatına farklı bir gözle bakmaya başlayacaktır…

Aralık ayında her gündönümünde, senenin en karanlık havası içine farklı bir sıcaklık ve ışık yayılır. Senarist, yönetmen Josh Sternfeld’in ilk filmi “En Uzun Gece”de izleyicileri içine sürüklediği duygu da böyle birşey... 2001 yılında Sundance Institute Screenwriter’s Lab tarafından yüzlerce senaryo arasından çekilmeye değer görülen 12 senaryodan biri olarak seçilen “En Uzun Gece”nin başrollerinde Anthony LaPaglia (Jim Winters), Allison Janey (Molly Ripkin), Aaron Stanford (Gabe) ve Mark Webber (Pete) var.

Filmi değerlendiren Anthony LaPaglia
“Josh’un senaryosu ince bir zekaya sahip, özellikle de diyaloglar anlamında. Benim oynadığım karakter, filmdeki diğer karakterler gibi oldukça sessiz, ancak sessizliği içinde pek çok incelik barındıran karakterlerden.” derken; Allison Janney “Ben filmde Anthony ile yakınlaşan Molly rolündeyim. İkisi de çok seyrek konuşan insanlar olduğu için aralarında konuşulan her kelimenin, yapılan her hareketin ilişkileri üzerinde büyük bir anlamı var. Molly ve Jim, birer yetişkin olmalarına rağmen ikili ilişkilerde aslında oldukça başarısızlar ve tam olarak nasıl davranmaları gerektiğini bilemiyorlar. Aslında bu filmi bu kadar açık yürekli yapan da bu, tanıştığımız her yeni insanla ilişkideki kuralları yeniden öğrenmemiz gerektiği gerçeğini vurguluyor.”
diye ekliyor.