Superman Returns - Superman Dönüyor Altyazısı


Superman Returns Altyazı

Sinema tarihinin en önemli süper kahramanını yeniden beyazperdeyle buluşturan "Superman Dönüyor", artık çok iyi tanıdığımız karakterleri yeniden yaşamımıza sokacak: Superman'in beş yıl önce gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasından bu yana geçen uzun sürede dünyanın krizlerine cevap verecek kimse olmamıştır. Onun yokluğunda, Metropolis şehri ve ötesinde suç oranı artmıştır; üstelik buna Superman'in baş düşmanı Lex Luthor'ın ileride yapacağı yıkım dahil değildir. Hapisten çıkan Lex Luthor'ın niyeti Superman'in teknolojik sırlarını kendi kişisel kazanım ve zaferleri için kullanmaktır.
Daily Planet'in yıldız muhabiri ve Superman'in hayatının aşkı Lois Lane, Superman'in tek söz etmeden çekip gitmesinin acısını çoktan atlatmıştır. Hatta "Dünya'nın Superman'e Neden İhtiyacı Yok" başlıklı yazısıyla Pulitzer Ödülü bile kazanmıştır. Lois'in hayatında memnuniyet verici başka olaylar da vardır: Büyütecek bir oğlu vardır ve editörün yeğeniyle nişanlanmıştır.
Superman'in evrendeki yerini uzun süren arayışı, Kent çiftliğinde, bildiği tek ailenin yanında son bulur. Kaderi Metropolis'tedir. Lois'in gözüne tek bir bakışı, gerçek evinin, kusurlu ama özünde iyi insanların yaşadığı bu Dünya olduğunu ona anlatmıştır.
Dönüşünün üzerinden birkaç saat bile geçmeden, Lex'in planlarının meyvelerini vermeye başlaması üzerine, dünyayı kurtarmak için bir kez daha vücudunu saran mavi kırmızı kostüme bürünmek zorunda kalacaktır.