Eski Süper Sevgilim Türkçe DivX ALTYAZI

Türkçe Adı : Eski Süper Sevgilim
Orjinal Adı : My Super Ex-Girlfriend


Yönetmen : Ivan Reitman
Senaryo : Don Payne
Oyuncular : Uma Thurman, Luke Wilson, Anna Faris, Rainn Wilson, Eddie Izzard, Stelio Savante



Ayrılık çok zordur, fakat bazı durumlarda tehlikeli de olabilir… Ivan Reitman’ın komedi filmi MY SUPER EX-GIRLFRIEND’ın senaryosu Don Payne’e ait.
Matt Saunders (Luke Wilson) sonunda kendisi için mükemmel kız arkadaşını bulduğunu düşünmektedir …güzeller güzeli Jenny Johnson (Uma Thurman) – aslında bir super kahraman olan, G-Girl. Bu arkadaşlık Jenny/G-Girl’ün Matt’e takıntı derecesinde aşık olması ile kötüye gider… Matt’in tek yapmak istediği bu kadından uzaklaşmaktır. Fakat uçabilen, arabaları kaldıran termal göz ışınları ile çeliği eritebilen bir kadına ondan ayrılmak istediğinizi nasıl anlatırsınız ki? Reddedilen kadın durumuna düşen Jenny/G-Girl super güçlerinin tamamını Matt’in iş arkadaşlarından biri olan Hannah (Anna Faris) ile yaşadığı romantizmi yok etmeye adar.

Matt Jenny’nin kalbini kırmıştır. Jenny ise onun herşeyini kırmayı planlıyordur.

Ivan Reitman gelmiş geçmiş en başarılı komedi filmi yapımcılarından biridir. Yönetmenliğini yaptığı sayısız komedi filmleri arasında “Ghostbusters,” “Stripes,” “Meatballs” ve “Ghostbusters 2” sayılabilir. Bunun yanında “Old School,” “Road Trip,” “Private Parts” ve “Animal House” gibi filmlerin de yapımcısıdır. Son filmi için ise Reitman türe yeni bir bakış açısı ile yaklaşıyor... “Kolay değildi,” diyor Reitman . “Romantik elementlerden oluşan bir çok komedi filmi gördük bugüne kadar, bunların çoğu da aynı şekilde kurgulanmıştır: Erkek kızla tanışır; kızı bir süreliğine kaybeder ve sonra tekrar kazanır.”

Reitman bu fikri daha ileriye taşıyarak senaryo yazarı Don Payne ile şu hale getirir;: Erkek kıza aşık olur, sonra onun bir super kahraman olduğunu öğrenir ve bu süper kahraman bir anda sinirli, ağlamaklı ve yapışkan bir kabus haline dönüşür.

Payne daha once bazı Tv dizilerinde benzeri hikayelerin anlatıldığıni söylüyor. “Bewitched” ve “I Dream of Jeannie” bunlara çok net iki örnek. Fakat Payne normal bir erkekle super kahramanbir kızın ilişkisinin kötü sonuçlandığı bir yapım gerçekleştirerek yeni bir bakış açısı yakalamış.
Payne’in super kahramanı Jenny Johnson, görünüş olarak bir sanat galereisinde çalışan tipik bir NewYork’lu. Her bekar insane gibi o da hayatında özel biri olsun istemektedir. Fakat Bay Doğru’yu bulmak hiç de öyle kolay bir şey değildir.

My Super Ex-Girlfriend Türkçe DivX ALTYAZI